Direktlänk till inlägg 23 juni 2014
345 kcal/portion
P 26%
F 63%
K 11%
Måndag
150 g grön sparris
½ hackad röd paprika
½ hackad gul/röd lök
1 msk rapsolja
4 ägg
4 msk vatten
salt och peppar
½ dl riven parmesanost
10 hackade hasselnötter
Servera med: 150 g blandad sallad
Bryt av den nedersta träiga delen av sparrisen och skär stjälkarna i mindre bitar, men spara topparna hela. Fräs sparrisbitarna, paprika och lök i olja några minuter. Ta upp några toppar och lägg åt sidan. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar och häll blandningen över de stekta grönsakerna. Stick lite i smeten så att den kan rinna ner i botten. Strö över osten och stek omeletten färdig. Strössla över nötter och de sparade sparristopparna och vik upp omeletten på ett serveringsfat.
Psst: Det är enkelt att dela receptet och steka en portion.