Direktlänk till inlägg 22 juni 2014
410 kcal/portion
P 32%
F 60%
K 8%
Söndag
300 g laxfilé skuren i 2 tunna schnitzlar
salt och citronpeppar
1 tsk rapsolja till halstring
Sås:
1 äggula
1½ msk pressad citron
1 msk vatten
1 krm florsocker
2 tsk fransk senap
1 msk smör
2 msk finstrimlad basilika
Garnera med: vattenkrasse
Servera med: 250 g kokta grönsaker, t ex sockerärter, sparris, morötter, sticklök
Börja med såsen: Vispa äggula, citronsaft, vatten, socker och senap över värme tills det skummar och tjocknar. Låt absolut inte koka. Tillsätt smör under fortsatt vispning och rör sist ner basilika.
Krydda laxskivorna. Halstra hastigt i het oljad panna – högst 1 min på varje sida.
Psst: Med portionsbitar av laxfilé – öka stektiden ett par