Alla inlägg under juni 2014
330 kcal/portion
P 22%
F 21%
K 57%
Söndag
100 g avrunna kräftstjärtar
3 msk hackad dill och gräslök
1 msk lättmajonnäs
2 msk lätt crème fraiche
salt och peppar
4 skivor fiberfranska à 35 g, ev. glutenfria
50 g gurkstavar
½ strimlad paprika
50 g blomkålsbuketter
50 g salladsärter
1 strimlad morot
Hacka kräftstjärtarna och blanda med kryddgrönt, majonnäs, crème fraiche, salt och peppar. Fördela kräftröran på 2 brödskivor täck med de andra brödskivorna och kläm till. Slå gärna in i smörgåspapper och ställ svalt en stund. Dela gärna i trekanter innan de serveras med råa grönsaker.
355 kcal/portion
P 36%
F 38%
K 26%
Lördag
600 g halverade små färskpotatisar
½ msk olivolja
nymald svartpeppar och salt
½ dl salladskapris
4 skivor kalvinnanlår à 100 g
8 salviablad
4 skivor taleggio eller annan kittost, 100 g
4 skivor bresaola (torkat nötkött)
½ msk smör/olja
Servera med: 300 g kokta haricots verts och/eller vaxbönor
Sätt ugnen på 225°. Vänd runt potatisen med olja, salt och peppar i en ugnssäker form. Krydda. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Vänd ner kapris. Lägg ut köttskivorna på arbetsbänken. Lägg på salviablad, ost och bresaola, peppra och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Salta och bryn rullarna i matfett runtom ca 5 minuter. Efterstek i ugnen bredvid potatisen ca 5 minuter.
Gööött det är fredag !! idag så har jag jobbat från 09.00 fram till 13.00 efter det så åkte jag till majorna på abets inter juve :-) jag vill ha två jobb , resten av dagen så blir det att bara ta det lugnt, för imorgon så ska vi på liseberg kanske om det är bra väder, jag har inte åkt något på liseberg på 2 eller 3 år ungefär, så jag hoppas att det blir bra väder. Så här ser min helg ut den här gången så ni får ha en trevlig helg kram på er.
325 kcal/portion
P27%
F46%
K27%
Fredag
½ msk rapsolja
½ msk fransk senap
½ msk vinäger
salt och peppar
150 g kokt halverad färskpotatis
100 g skivade jordgubbar
50 g späda salladsblad
1 tärnad avokado
10 små cornichons
2 msk syltlök
150 g skivad rostbiff
Vispa ihop olja, senap, vinäger, salt och peppar. Vänd ner potatis och jordgubbar. Lägg sallad i botten av två tallrikar. Lägg på potatis, jordgubbar, avokado, cornichons, syltlök och rostbiff.