Direktlänk till inlägg 28 juni 2014
355 kcal/portion
P 36%
F 38%
K 26%
Lördag
600 g halverade små färskpotatisar
½ msk olivolja
nymald svartpeppar och salt
½ dl salladskapris
4 skivor kalvinnanlår à 100 g
8 salviablad
4 skivor taleggio eller annan kittost, 100 g
4 skivor bresaola (torkat nötkött)
½ msk smör/olja
Servera med: 300 g kokta haricots verts och/eller vaxbönor
Sätt ugnen på 225°. Vänd runt potatisen med olja, salt och peppar i en ugnssäker form. Krydda. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Vänd ner kapris. Lägg ut köttskivorna på arbetsbänken. Lägg på salviablad, ost och bresaola, peppra och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Salta och bryn rullarna i matfett runtom ca 5 minuter. Efterstek i ugnen bredvid potatisen ca 5 minuter.