Alla inlägg under juni 2014
2 portioner
330 kcal/portion
P 46%
F 32%
K 22%
Lördag
Chutney:
½ finhackad rödlök
2 cm röd chili, finhackad
½ msk rapsolja
125 g skivade jordgubbar
½ msk rörsocker
½ krm salt
1 tsk vit balsamvinäger
1 klyftad rödlök
100 g skivad squash
4–6 champinjoner
½ röd paprika
1 tsk soja
2 tsk olivolja
salt, peppar och timjan
2 skivor nötbiff à 150 g
1 tsk olja till pensling
Fräs lök och chili i olja. Tillsätt övriga ingredienser till chutneyn och låt puttra 10–12 min. Låt kallna.
Trä upp grönsakerna på blötlagda träspett. Blanda soja, olja
och kryddor och pensla spetten med blandningen. Grilla runtom cirka 5 min. Pensla biffarna med olja och grilla cirka 3 min på varje sida.
Psst: Låt ½ skivad vitlöksklyfta fräsa med i chutneyn för extra sting.
Psst2: Chutneyn håller sig flera dagar i kylen, så gör gärna dubbel sats.
Då drar jag snart till jobbet snart :-) idag så ska jag jobba 12 timmars pass... jippi !! eller inte :-I skönt att det inte är så ofta som man jobbar så länge , så jag måste fixa mig snart och sedan dra så vi syns imorgon ;-) imorgon så kommer jag att ta ganska mycket bilder på midsommar firandet som vi har här på gården varje år, om jag kommer ihåg det men det gör jag säkert , ni får ha en trevlig dag kram på er .
325 kcal/portion
P 30%
F 32%
K 38%
Torsdag
250 g färskpotatis
1 knippa dill
1 skivad rödlök, gärna med blast
125 g grön sparris
1 msk olivolja
100 g halverade körsbärstomater
½ msk fransk senap
1 msk äppelbalsamvinäger
salt och peppar
Servera med: 150 g skivad grillad rostbiff och några cornichons
Koka potatisen i saltat vatten med dillstjälkarna. Häll av potatisen och låt den ånga av och svalna en stund. Fräs lök och sparris i bitar i olivolja – lägg i topparna och tomaterna efter ett par min. Ta av från värmen. Blanda senap och vinäger och rör ner i stekpannan tillsammans med potatis. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillbladen fint och strö över.