Alla inlägg under juni 2014
300 kcal/portion
P 11%
F 42%
K 47%
Onsdag
5-600 g mogna färska tomater
1 röd paprika
1 gul/röd lök
2 vitlöksklyftor
2-3 timjankvistar
1 msk olivolja
3 dl grönsaksbuljong
4-6 basilikablad
salt och peppar
60 g skivat surdegsbröd, ev. glutenfritt
Garnera med: basilika
Servera med: 4 msk lätt crème fraiche
Sätt ugnen på 200°. Skär grönsakerna i grova bitar och lägg i en långpanna tillsammans med vitlöksklyftor och timjan. Ringla över oljan och rör om. Baka i ugnen ca 45 minuter. Rosta brödskivorna och skär i små tärningar. Rosta vidare mitt i ugnen under omrörning tills de känns genomtorkade. Koka upp buljongen. Ta bort timjanskvistarna och häll över grönsakerna i buljongkastrullen tillsammans med basilikabladen. Mixa slätt med stavmixer. Tillsätt ev. lite vatten om soppan känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.
2 portioner
395 kcal/portion
P 37%
F 38%
K 25%
Tisdag
1 skivad röd lök
½ msk rapsolja
200 g bladspenat
1 dl tomatsås (färdig pizzasås)
salt och peppar
300 g torskfilé – gärna fryst, tinad
50 g cream cheese, max 12 %
½ dl mandelmjöl
1 msk pumpakärnor
Servera med: 200 g kokt färskpotatis
Sätt ugnen på 200°. Fräs löken i olja, blanda ner spenaten som får slakna. Tillsätt tomatsås och smaka av med salt och peppar. Lägg röran på ett ugnssäkert fat, salta fisken och placera den ovanpå. Rör ihop färskosten med mandelmjöl och bred den på fisken. Strö på pumpakärnor och baka mitt i ugnen tills fisken är klar, ca 20 minuter.