Direktlänk till inlägg 25 juni 2014
300 kcal/portion
P 11%
F 42%
K 47%
Onsdag
5-600 g mogna färska tomater
1 röd paprika
1 gul/röd lök
2 vitlöksklyftor
2-3 timjankvistar
1 msk olivolja
3 dl grönsaksbuljong
4-6 basilikablad
salt och peppar
60 g skivat surdegsbröd, ev. glutenfritt
Garnera med: basilika
Servera med: 4 msk lätt crčme fraiche
Sätt ugnen på 200°. Skär grönsakerna i grova bitar och lägg i en långpanna tillsammans med vitlöksklyftor och timjan. Ringla över oljan och rör om. Baka i ugnen ca 45 minuter. Rosta brödskivorna och skär i små tärningar. Rosta vidare mitt i ugnen under omrörning tills de känns genomtorkade. Koka upp buljongen. Ta bort timjanskvistarna och häll över grönsakerna i buljongkastrullen tillsammans med basilikabladen. Mixa slätt med stavmixer. Tillsätt ev. lite vatten om soppan känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.