Direktlänk till inlägg 18 juni 2014
385 kcal/portion
P18%
F51%
K31%
Onsdag
125 g färska tortellini, t ex med soltorkade tomater (Ica) (kolla ev. att de är mjölkfria)
100 g halverade tomater
½ strimlad paprika
½ fint skivad rödlök
70 g sallad, t ex māche, mangold och rucola
1 bit skivad gurka
1 klyftad nektarin
70 g bresaola
½ dl grovriven parmesanost
4 grovt hackade valnötshalvor
1½ msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
svartpeppar och flingsalt
Koka tortellinin. Häll av vattnet och vänd ner tomater, paprika och lök i kastrullen. Fördela sallad, gurka och nektarin i två djupa tallrikar. Lägg på tortellinin och bresaola, strö över ost och nötter. Droppa över olja och vinäger, dra några varv med pepparkvarnen och smula på flingsalt
Psst: Bresaola är ett lufttorkat nötkött i tunna skivor som finns i samma disk som parmaskinka i butiken.