Alla inlägg under april 2014
Tänk att jag har bloggat i 1 år och 4 dagar:-) man kan säga att det går fort, så jag får la fira till det nästa helg hehehe för nästa helg så ska vi till danmark igen med några polare och PARTY PARTY , för idag går det ju inte för idag så är det min mammas gubbes dag ju , men bilder kommer upp om danmark nästa söndag .
GLAD PÅSK KOMPISAR!!!!
Vad gjorde ni igår? Jag tog det lugnt och vaknade pigg och utvilad redan klockan 9. Har därför både hunnit tvätta, duscha, ätit , städa och om några timmar så ska vi på 50 års kalas för min mammas gubbe . Supermysigt!! Annars har jag inga andra planer idag än att äta mängder med påsk godis WOOOHOO. Har ni några planer? Förutom att äta godis, hehehe ;-)
6 portioner
590 kcal/portion
P-%
F-%
K-%
Lördag
BASILIKASILL:
1 förpackning 5-minuterssill, 420 g
½ kruka färsk basilika
1 dl fraiche, 8 %
1 msk lättmajonnäs
salt och citronpeppar
Garnera med: basilikablad
SENAPSGRAVAD LAX MED LÄTT HOVMÄSTARSÅS:
600 g lax av mittbiten med skinn, utan ben
½ msk gula senapsfrön
3 msk salt
3 msk socker
½ tsk krossad vitpeppar
Lätt hovmästarsås:
1 msk svensk senap
1 tsk dijonsenap
2 tsk florsocker
1 tsk vitvinsvinäger
½ msk rapsolja
1 dl fraiche, 8 %
2 msk hackad dill
salt och peppar
PÅSKSALLAD:
100 g haricots verts
100 g sockerärter
100 g melon – gärna cantaloupe
100 g späda salladsblad
125 g halverade körsbärstomater
1 tunt skivad bananschalottenlök
3 hårdkokta ägg i klyftor
Romdressing:
1 msk vitvinsvinäger
½ msk dijonsenap
2 msk olivolja
2 msk finskuren gräslök
2 msk röd tångkaviar
salt och peppar
GRÖNSAKSGRATÄNG MED SAFFRAN OCH KALKONPASTRAMI
1 stor hackad gul lök
1 tärnad röd och/eller gul paprika
150 g skivade skogschampinjoner
½ strimlad röd chilifrukt
½ kuvert saffran, 1/4 g
1 msk olivolja
150 g babyspenat
2 ägg
250 g keso, 4 %
salt och peppar
Servera med: 300 g kalkonpastrami
BASILIKASILL:
Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Mixa basilikan med fraiche och majonnäs. Smaksätt med salt och citronpeppar. Blanda ner sillen och ställ svalt.
SENAPSGRAVAD LAX MED LÄTT HOVMÄSTARSÅS:
Dela laxen i 2 lika stora bitar. Krossa senapsfröna lite lätt. Blanda krosset med salt, socker och peppar. Strö lite av blandningen i botten av en form. Strö mer blandning på köttsidorna av laxen. Lägg laxbitarna omlott med den tjocka sidan mot den tunnare. Strö resterande saltblandning ovanpå och täck formen med folie. Placera kallt i 12 dygn. Vänd laxen ett par gånger under tiden och ös gärna mellan bitarna med det spad som bildats. Skrapa bort en del av senapsfröna och skär laxen i portionskuber.
Sås: Blanda senap, socker, vinäger och olja till en slät sås. Rör ner fraiche och dill och smaka av med salt och peppar. Doppa laxbitarna i såsen.
PÅSKSALLAD:
Koka bönorna i saltat vatten 5 minuter, låt ärterna koka med ½ minut, spola kallt och låt rinna av. Ta ut kulor av melonköttet eller skär i kuber om du inte har ett kuljärn. Lägg upp grönsakerna på fat, placera äggklyftorna ovanpå. Vispa ihop dressingen och ringla över.
GRÖNSAKSGRATÄNG MED SAFFRAN OCH KALKONPASTRAMI
Sätt ugnen på 200°. Fräs lök, paprika, svamp, chili och saffran i olja tills det mjuknat och svampen vätskat ur. Ta av från värmen, vänd ner spenaten som får smälta och häll över i en ugnsfast form. Vispa ihop ägg och keso med salt och peppar. Häll blandningen över grönsakerna och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter tills äggstanningen har stelnat. Låt svalna något innan servering.