Alla inlägg under april 2014
På lördag så ska jag och min sambo på ett 50 års kalas för min morsas gubbe :-) vi ska ut och äta på en fin restaurang i stan , så vi blir ganska många som kommer :-) Party Party !!!
Har du aldrig provat gnocci? – gör det!
2 portioner
323 kcal/portion
P -%
F -%
K -%
Onsdag
200 g färska gnocchi (potatispasta)
2 tsk olivolja
200 g körsbärstomater i halvor
˝ röd strimlad paprika
50 g haricots verts
8 svarta oliver
100 g feta, max 10 %
saft av ˝ citron
salt och peppar
Garnera med: färsk oregano
Koka gnocchin och häll av vattnet. Spola hastigt med kallvatten. Fräs den gyllene i fettet och ta ur pannan. Fräs tomater, paprika och haricots verts ett par min, vänd ner oliver, gnocchi och feta. Smaka av med citron, salt och peppar.
Tänkte att ni kunde få fråga mig vad som helst fram till ikväll så ska jag sätta mig ner och svara på alla era frågor!
310 kcal/portion
P -%
F -%
K -%
Tisdag
4 pannkakor från grundreceptet
˝ hackad gul lök
1 msk margarin eller smör
75 g vitkål i långsmala strimlor
75 g skivade champinjoner
200 g blandfärs
salt och peppar
ź dl mild ajvar relish
4 msk hackad bladpersilja
50 g avrunnen marinerad fetaost i tärningar (21 %)
Gör pannkakorna enligt grundreceptet (se separat recept, pannkakor till crępes). Fräs löken glansig i hälften av matfettet i en stekpanna. Tillsätt vitkål och champinjoner och fräs grönsakerna mjuka. Lägg det stekta åt sidan. Stek köttfärsen i resten av margarinet. Salta och peppra. Rör ner grönsaker och ajvar relish. Strö på bladpersilja och fetaost. Fyll pannkakorna med köttfärsfyllningen och rulla ihop till crępes.