elinsahlsten༺♔༻

Alla inlägg under april 2014

Av Elin - 13 april 2014 10:13

Grönsaksgratäng med saffran

 6 portioner

 

165 kcal/portion

 

32%

38%

10%

 

Söndag


Ingredienser


1 stor hackad gul lök

1 tärnad röd och/eller gul paprika

150 g skivade skogschampinjoner

½ strimlad röd chilifrukt


½ kuvert saffran, 1/4 g 


1 msk olivolja

150 g babyspenat

2 ägg

250 g keso, 4 %

salt och peppar



Servera med: 300 g kalkonpastrami

 



Gör så här




Sätt ugnen på 200°. Fräs lök, paprika, svamp, chili och saffran i olja tills det mjuknat och svampen vätskat ur. Ta av från värmen, vänd ner spenaten som får smälta och häll över i en ugnsfast form. Vispa ihop ägg och keso med salt och peppar. Häll blandningen över grönsakerna och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter tills äggstanningen har stelnat. Låt svalna något innan servering.

 

 

 

 

Av Elin - 13 april 2014 10:08

Av Elin - 13 april 2014 10:06

Av Elin - 12 april 2014 13:14



Av Elin - 12 april 2014 08:05

Röding med romsås


Röding är fina fisken som även kan bytas mot forell.

 

 

2 portioner

 

395 kcal/portion


P-%

F-%

K-%

 

Lördag


Ingredienser


1 hel röding, 600–700 g eller 300 g filé


salt och peppar


½ skivad tvättad citron


½ skivad tvättad lime


3 msk hackade örter, t ex oregano och timjan


½ msk smör

 


Romsås: 


1 msk lättmajonnäs


2 msk fraiche 8 %, ev. låglaktos


1 msk hackad dill


1 msk hackad gräslök


50 g röd algrom



Servera med: 200 g kokt mandelpotatis och en sallad




Gör så här


Sätt ugnen på 125°. Skölj och torka av den hela fisken, ta ev. bort huvudet. Skär några skåror tvärsöver fisken, salta, peppra och fyll med citron- och limeskivor och örter. Bryn på båda sidor i smör och lägg sedan i ugnssäker form. Låt den steka färdig mitt i ugnen, 25–30 min, för filéer ca 20 min. Innertempen vid den tjockaste delen ska vara 52°. Blanda alla ingredienser till såsen. Om du använder fiskfilé lägger du ihop dem ”skavfötters” 2 och 2 och fyller som ovan.

 

 

 

 

 

* Dessert *

 

 

Miniäppelpajer

8 portioner


165 kcal/portion

 

9%

44%

47%


Ingredienser


50 g riven mandelmassa

50 g rumsvarmt smör

1 dl dinkelsikt

1 dl havregryn

(8 små aluminiumformar)

2 tärnade små syrliga äpplen

kanel


1 msk flagad mandel



Servera med: 1 msk vaniljkesella/paj

 




Gör så här


Sätt ugnen på 200°. Rör in smöret i mandelmassan, lite i taget. Blanda in mjöl och havregryn till en smulig deg. Strö ut ca hälften i 8 portionsformar, det funkar utmärkt med engångs av aluminium om du inte har andra. Fyll på med äppeltärningar, strö över kanel och fördela resten av smuldegen ovanpå. Toppa med flagad mandel och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.


Psst: Gör i en stor pajform, grädda i så fall 15-20 minuter.





Av Elin - 12 april 2014 08:02

Av Elin - 12 april 2014 08:01

                                     

 

                           

NAMN :  Elin

 

FÖDD :  1991

 

BOR :  Göteborg

 

YRKE :  Personlig assistent

 

 

  

 

 

 I den här bloggen kommer ni att få hänga med mig i mitt liv med massa blandade inlägg & bilder     

   

 

  

             

         

 

 

 

 

       

- Sök i bloggen

- Kategorier

- Arkiv

- Senaste inläggen


Ovido - Quiz & Flashcards