Alla inlägg under april 2014
Kombinationen räkor och parmaskinka är oväntat god! Prova!
330 kcal/portion
P -%
F -%
K -%
Fredag
2 skivor grovt bröd à 35 g, ev. glutenfritt
3 msk philadelphia extra light
2 msk hackad persilja
½ msk hackad gräslök
½ msk hackad basilika
4 skivor parmaskinka
50 g skalade räkor
Garnera med: basilikablad
Sallad:
1 päron
70 g blandsallad
25 g smulad ädelost, max 30 %
6 valnötshalvor
1 msk sweet chilisås
2 msk filmjölk, max 3 %, ev. låglaktos
Blanda osten med det örtgröna och bred på brödet. Rulla in räkorna i skinkan och lägg ovanpå. Skala, kärna ur och skiva päronet tunt. Varva med sallad, ädelost och valnötter på två tallrikar. Blanda sweet chili med filmjölk och ringla över salladen.
470 kcal/portion
P -%
F -%
K -%
Torsdag
4 bitar laxfilé à150 g
2 msk soja
2 msk sweet chili-sås
1 msk olivolja
1 dm gurka
2 dl yoghurt, 2 % ev. låglaktos
2 msk hackad färsk mynta
salt och peppar
Garnera med: vattenkrasse
Servera med: 600 g kokt färskpotatis
Sätt ugnen på 175°. Lägg laxbitarna på ett bakpappersklätt ugnsfast fat. Blanda soja, sweet chili och olivolja. Pensla laxbitarna med marinaden. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 15 min tills laxen är genombakad. Tärna gurkan fint och blanda med yoghurt och mynta. Krydda. Lägg upp laxen med gurkyoghurten och färskpotatis. Garnera med vattenkrasse.