Alla inlägg under april 2014
315 kcal/portion
P 37%
F 50%
K 13%
Söndag
1 squash, 350 g
salt och peppar
½ msk rapsolja till pensling
1 liten hackad schalottenlök
1 hackad vitlöksklyfta
strimlat skal av ½ citron, bara det gula
½ dl hackad dill
½ + ½ msk smör/olja till stekning
300 g vit fiskfilé, t ex torsk
½ msk vallmofrön
Servera med: 1½ dl färdig citronsås (Kelda)
Garnera med: dill
Dela squashen på längden och skär bort ytterkanterna så att den kan ligga still. Salta, peppra och grilla/stek i olja ett par minuter på varje sida. Fräs lök och vitlök mjukt i ½ msk smör/olja. Ta av från värmen och blanda med citronskal och dill. Salta och peppra fisken och panera med vallmofrön. Stek i ½ msk smör/olja 2-3 minuter på var sida. Lägg upp fisken på squashen och strö över dillgremolatan.
5:2-tips: Rätten är god utan sås och minskar till 285
Fredag !! imorgon så åker vi till danmark med några polare :-) så det blir party på båten, en polare från Orust ska med imorgon den här gången. Igår så va det den 24 april så nu har vi vart ihop i 5 år jag och min kära sambo Daniel :-) så vi ska fira det på båten tänkte vi, men ni får ha en trevlig helg kram på er alla .
315 kcal/portion
P52%
F22%
K26%
Fredag
2 kycklingfiléer à 150 g
2 rejäla ark ugns- och grillfolie
50 g hackade champinjoner
1 riven vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
2 msk vitt vin
2 msk lätt crème fraiche
2 msk hackad färsk dragon
1 msk riven parmesanost
Rotfrukter:
2 morötter i bitar, 150 g
2 polkabetor i klyftor, 100 g
2 palsternackor i bitar, 100 g
½ msk olivolja
salt och peppar
rosmarinkvistar
Sätt ugnen på 220°. Vänd runt rotfrukterna i olja i en ugnssäker form. Krydda och ställ mitt i ugnen. Salta och peppra kycklingfiléerna och lägg dem på varsitt folieark. Rör ihop svamp, vitlök, senap, vin, crème fraiche och dragon. Fördela röran över kycklingen och kläm ihop folien till täta paket. Lägg paketen i en annan ugnssäker form för säkerhets skull så att de inte läcker. Sätt in kycklingformen bredvid rotfrukterna – det bör ha gått 5-10 minuter sen de sattes in – och tillaga ca 20 minuter. Rör runt bland rotfrukterna ett par gånger. Ta ut formarna och öppna foliepaketen. Ös kycklingen med såsen och strö över parmesanost. Sätt på grillvärme och ställ in kycklingen några minuter så att den får färg.