Alla inlägg under februari 2014
385 kcal/portion
P 28%
F 35%
K 37%
Söndag
4 skivor surdegsbröd/levain à 35 g, ev .glutenfritt
½ dl pastasås
2 msk pepparrotsost
2 dl hackad rucola
100 g tärnad rökt skinka eller kassler
basilikablad
50 g skivad getost
6 skivor snackpaprika
30 g lagrad ost, 17 %
Servera med: blandad sallad
Sätt ugnen på 250°. Bred pastasås på två av brödskivorna och pepparrotsost på de andra. Fördela rucola och skinka över alla 4 mackorna. Lägg basilikablad och getost på tomatsåsmackorna, och paprika/hårdost på de andra. Grädda högt upp i ugnen tills ostarna smält och fått fin färg, 5-10 minuter.
Dom här filmerna blir de ikväll med, det kommer att bli en riktig läskig kväll här hemma när inte gubben är hemma :-)
Va skönt ikväll så är man helt ensam hemma fram till 12 inatt :-) så då passar jag på att kolla på den här serien och äta något gott, men visst de är lite tråkigt att sitta själv men så är de ibland :-) min sambo ska iväg ikväll och va dj han brukar va de ibland + att han kännar pengar för det med, så då kan man värkligen säga att jag passar på att göra massa saker här hemma som han tycker är tråkigt till exempel kolla på mina filmer och series :-D så här ser min kväll ut idag kram på er ni får ha en toppen kväll .
440 kcal/portion
P 32%
Sätt ugnen på 250°. Koka potatisen 5 minuter och låt sen broccolin koka med ca 10 minuter till. Häll av vattnet och mixa slätt tillsammans med osten. Smaka av med salt och peppar. Spritsa ut moset på två ekplankor. Koka bönorna ca 5 minuter. Dela parmaskinkan längsmed och vira den runt bönorna till 4 paket och lägg dem och tomaterna på plankan. Salta och peppra fiskfiléerna. Lägg dem på plankorna med köttsidan upp. Baka högt upp i ugnen ca 10 minuter tills fisken är nästan genombakad. Vispa ihop vinet med lök, fond, senap och majsstärkelse. Låt sjuda ca 5 minuter. Sila bort löken och vispa ner smöret. Smaka av med salt och lite vitpeppar. Häll såsen på den färdiga fisken och servera genast.
*Dessert*
2 portioner
185 kcal/portion
P 7%
F 61%
K 32%
½ dl mellanmjölk
½ dl vispgrädde
1 tsk + 1 msk strösocker
½ krm vaniljpulver
1 äggula
½ msk rörsocker till knäcktopp
Garnera med: hallon och citronmeliss
Sätt ugnen på 175°. Blanda mjölk och grädde med 1 tsk av sockret och vaniljpulvret i en kastrull och koka upp. Låt svalna medan du vispar äggulan pösig med 1 msk socker. Tillsätt gräddmjölken under vispning. Häll över smeten i två små ugnssäkra portionsformar. Placera dem i en form med hett vatten och sätt in på nedersta falsen i ugnen. Grädda ca 25-30 minuter tills crèmen stelnat. Hit kan du förbereda dagen innan. Inför serveringen strör du råsocker på ytan och bränner av med en liten gasolbrännare eller varmluftspistol. Alternativt kan du bränna av ytan högst upp i ugnen på högsta grillvärme, men då bör formarna placeras i isvatten så att inte krämen blir varm.
Till en person som va - snäll , omtänksam , betydder mycket , Hon va en nära kompis till min mamma, min mamma hjälpte henne med allt , hon va på mitt studentkalas hon va mycket hos min mamma och min låsas pappa och hälsade på, men tyvärr så kan inte den här personen de längre för igår så gick hon bort... Så jag och flera personer säger vila i frid Siv du kommer alltid att finnas i våra tankar och i våra hjärtan för du va en godhjärtad person.... R.I.P
485 kcal/portion
P 33%
F 29%
K 38%
Fredag
200 g färdiggrillade kycklingfiléer
1 banan i 4 delar
1 dl lätt-crème fraiche
½ dl chilisås (ketchuptyp)
40 g kalkonbacon
20 jordnötter
2 dl kokt fullkornsris och en blandad sallad
Sätt ugnen på 225°. Skiva kycklingen och lägg i ugnssäker form. Lägg bananbitarna ovanpå. Rör ihop crème fraiche med chilisås och bred blandningen över kyckling och banan. Baka mitt i ugnen ca 15 minuter. Strimla kalkonbacon och stek knaprigt. Strö bitarna och jordnötter över den färdiga kycklingen.
* Dessert *
250 kcal/portion
P3%
F55%
K42%
2 äpplen och/eller päron i bitar, 300 g
3 dl ananastärningar, 150 g
3 dl frysta jordgubbar, 150 g
3 msk florsocker
1 tsk potatismjöl
1 krm salt
Smuldeg:
50 g smör
4 msk vetemjöl
2 msk socker
2 dl kokosflingor
Servera med: glass, vaniljyoghurt eller kesella vanilj
Sätt ugnen på 200°. Lägg frukten i en ugnssäker form. Blanda florsocker, potatismjöl och salt och strö blandningen över frukten. Baka mitt i ugnen 10 minuter. Smula med fingertopparna ihop alla ingredienser till smuldegen och strö den över frukten. Grädda ca 20 minuter tills pajen fått fin färg.
Obs! Energivärdet avser pajen utan sås eller glass!