Direktlänk till inlägg 7 februari 2014
485 kcal/portion
P 33%
F 29%
K 38%
Fredag
200 g färdiggrillade kycklingfiléer
1 banan i 4 delar
1 dl lätt-crème fraiche
½ dl chilisås (ketchuptyp)
40 g kalkonbacon
20 jordnötter
2 dl kokt fullkornsris och en blandad sallad
Sätt ugnen på 225°. Skiva kycklingen och lägg i ugnssäker form. Lägg bananbitarna ovanpå. Rör ihop crème fraiche med chilisås och bred blandningen över kyckling och banan. Baka mitt i ugnen ca 15 minuter. Strimla kalkonbacon och stek knaprigt. Strö bitarna och jordnötter över den färdiga kycklingen.
* Dessert *
250 kcal/portion
P3%
F55%
K42%
2 äpplen och/eller päron i bitar, 300 g
3 dl ananastärningar, 150 g
3 dl frysta jordgubbar, 150 g
3 msk florsocker
1 tsk potatismjöl
1 krm salt
Smuldeg:
50 g smör
4 msk vetemjöl
2 msk socker
2 dl kokosflingor
Servera med: glass, vaniljyoghurt eller kesella vanilj
Sätt ugnen på 200°. Lägg frukten i en ugnssäker form. Blanda florsocker, potatismjöl och salt och strö blandningen över frukten. Baka mitt i ugnen 10 minuter. Smula med fingertopparna ihop alla ingredienser till smuldegen och strö den över frukten. Grädda ca 20 minuter tills pajen fått fin färg.
Obs! Energivärdet avser pajen utan sås eller glass!