elinsahlsten༺♔༻

Direktlänk till inlägg 8 februari 2014

- Recept På Dietmat / Smalmat

Av Elin - 8 februari 2014 10:47

Rödingfilé på planka

 2 portioner

 

440 kcal/portion


32%

47%
21%
 
Lördag
 
 

Ingredienser


150 g potatisbitar, gärna mjölig sort

100 g broccolibuketter

50 g pepparrotsost light (Cantadou)

salt och peppar

75 g haricots verts

2 skivor parmaskinka, ca 30 g

2 mindre tomater

2 rödingfiléer à 150 g


Sås:

 

1 dl torrt vitt vin

1 tsk finhackad schalottenlök

½ msk grönsaksfond

1 tsk dijonsenap

1 tsk majsstärkelse

1 tsk smör

 

Gör så här


Sätt ugnen på 250°. Koka potatisen 5 minuter och låt sen broccolin koka med ca 10 minuter till. Häll av vattnet och mixa slätt tillsammans med osten. Smaka av med salt och peppar. Spritsa ut moset på två ekplankor. Koka bönorna ca 5 minuter. Dela parmaskinkan längsmed och vira den runt bönorna till 4 paket och lägg dem och tomaterna på plankan. Salta och peppra fiskfiléerna. Lägg dem på plankorna med köttsidan upp. Baka högt upp i ugnen ca 10 minuter tills fisken är nästan genombakad. Vispa ihop vinet med lök, fond, senap och majsstärkelse. Låt sjuda ca 5 minuter. Sila bort löken och vispa ner smöret. Smaka av med salt och lite vitpeppar. Häll såsen på den färdiga fisken och servera genast.

 


 

*Dessert*

 


Crème brulée

2 portioner

 

185 kcal/portion


7%

61%

32%

 


Ingredienser


½ dl mellanmjölk

½ dl vispgrädde

1 tsk + 1 msk strösocker

½ krm vaniljpulver

1 äggula

½ msk rörsocker till knäcktopp


Garnera med: hallon och citronmeliss



Gör så här


Sätt ugnen på 175°. Blanda mjölk och grädde med 1 tsk av sockret och vaniljpulvret i en kastrull och koka upp. Låt svalna medan du vispar äggulan pösig med 1 msk socker. Tillsätt gräddmjölken under vispning. Häll över smeten i två små ugnssäkra portionsformar. Placera dem i en form med hett vatten och sätt in på nedersta falsen i ugnen. Grädda ca 25-30 minuter tills crèmen stelnat. Hit kan du förbereda dagen innan. Inför serveringen strör du råsocker på ytan och bränner av med en liten gasolbrännare eller varmluftspistol. Alternativt kan du bränna av ytan högst upp i ugnen på högsta grillvärme, men då bör formarna placeras i isvatten så att inte krämen blir varm.

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elin - 3 december 2015 13:25


 

Av Elin - 1 december 2015 11:49


Nu så kan ni lyssna på Christmas Radio här på bloggen fram till annandagen :-) ni hittar radion här på sidan av menyn.   ...

Av Elin - 1 december 2015 11:34


    I söndags så va de 1 advent och då hade vi en liten 1 advent firande här hemma :-D då kom min pappa hit på fikade här hemma hos oss och de blev lussekatter och pepparkakor      ...

Av Elin - 1 december 2015 10:06


 

Av Elin - 30 november 2015 12:59

 

                                     

 

                           

NAMN :  Elin

 

FÖDD :  1991

 

BOR :  Göteborg

 

YRKE :  Personlig assistent

 

 

  

 

 

 I den här bloggen kommer ni att få hänga med mig i mitt liv med massa blandade inlägg & bilder     

   

 

  

             

         

 

 

 

 

       

- Sök i bloggen

- Kategorier

- Arkiv

- Senaste inläggen


Ovido - Quiz & Flashcards