Direktlänk till inlägg 8 februari 2014
440 kcal/portion
P 32%
Sätt ugnen på 250°. Koka potatisen 5 minuter och låt sen broccolin koka med ca 10 minuter till. Häll av vattnet och mixa slätt tillsammans med osten. Smaka av med salt och peppar. Spritsa ut moset på två ekplankor. Koka bönorna ca 5 minuter. Dela parmaskinkan längsmed och vira den runt bönorna till 4 paket och lägg dem och tomaterna på plankan. Salta och peppra fiskfiléerna. Lägg dem på plankorna med köttsidan upp. Baka högt upp i ugnen ca 10 minuter tills fisken är nästan genombakad. Vispa ihop vinet med lök, fond, senap och majsstärkelse. Låt sjuda ca 5 minuter. Sila bort löken och vispa ner smöret. Smaka av med salt och lite vitpeppar. Häll såsen på den färdiga fisken och servera genast.
*Dessert*
2 portioner
185 kcal/portion
P 7%
F 61%
K 32%
½ dl mellanmjölk
½ dl vispgrädde
1 tsk + 1 msk strösocker
½ krm vaniljpulver
1 äggula
½ msk rörsocker till knäcktopp
Garnera med: hallon och citronmeliss
Sätt ugnen på 175°. Blanda mjölk och grädde med 1 tsk av sockret och vaniljpulvret i en kastrull och koka upp. Låt svalna medan du vispar äggulan pösig med 1 msk socker. Tillsätt gräddmjölken under vispning. Häll över smeten i två små ugnssäkra portionsformar. Placera dem i en form med hett vatten och sätt in på nedersta falsen i ugnen. Grädda ca 25-30 minuter tills crèmen stelnat. Hit kan du förbereda dagen innan. Inför serveringen strör du råsocker på ytan och bränner av med en liten gasolbrännare eller varmluftspistol. Alternativt kan du bränna av ytan högst upp i ugnen på högsta grillvärme, men då bör formarna placeras i isvatten så att inte krämen blir varm.