Direktlänk till inlägg 17 juni 2015
Vad passar bättre till midsommarfirandet än en tårta gjord på nötbotten toppad med vit chokladmousse, jordgubbar och flädermarinerade rabarber. Söt, syrlig och alldeles ljuvlig! Passar perfekt till fikat eller som avslutning på firandet.
Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad eller välj annan laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vit choklad mot annan mjölkproteinfri choklad.
Upptäck en frisk dessert med både klassiska och överraskande sommarsmaker. Den här krämiga glassen bjuder på en spännande kombination av hallonswirl och Västerbottensost.
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad, laktosfri grädde och laktosfri matlagningsyoghurt.
Recept och bild från Västerbottensost.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Tips
Vill du ha en krämigare glass med hallonswirl? Kör i stället glassmassan några sekunder i mixer efter 1 1/2–2 timmar. Spara 1 dl av de mixade hallonen som du rör ner innan du låter glassen frysa ihop helt.