Direktlänk till inlägg 5 december 2014
2 portioner
460 kcal/portion
Fredag
100 g vit fiberpasta, t ex penne, ev. glutenfri
½ skivad röd chilifrukt
1 finhackad schalottenlök
1 hackad vitlöksklyfta
½ msk olivolja
½ krm saffran
zest (finstrimlade gula skalet) av ½ apelsin
saften från 1 apelsin
½ dl passerade tomater
100 g halverade sockerärter
½ dl crème fraiche saffran/tomat
150 g färsk lax i kuber
10 strimlade basilikablad
Garnera med: basilika
Koka pastan. Fräs chili, lök och vitlök lätt i oljan. Rör ner saffran och vänd runt. Tillsätt apelsinskal, apelsinsaft, passerade tomater och sockerärter och låt koka ett par minuter. Blanda ner crème fraiche, lax och basilika, koka upp och vänd sist ner pastan.