Direktlänk till inlägg 15 november 2014
365 kcal/portion
Lördag
250 g potatis
½ dl mellanmjölk, ev. låglaktos
1 tsk smör
1 äggula
salt och peppar
2 ekplankor
100 g haricots verts
2 halverade skivor kalkonbacon
2 skivor utskuren biff ą 130 g
3 msk Kelda bearnaise
Servera med: blandad sallad
Sätt ugnen på 275° grillvärme. Koka potatisen och gör ett mos med mjölk, smör och äggula. Smaka av med salt och peppar. Spritsa ut moset som en kant på plankorna. Koka haricots verts lätt och vira baconet runt till 4 små paket. Grilla/halstra köttet lätt och lägg det på plankorna med ”bönpaketen” bredvid. Klicka såsen över köttet och gratinera högt i ugnen ett par min tills moset fått färg.
Psst: Har du inga plankor kan du laga rätten i en ugnssäker form i stället.