Direktlänk till inlägg 8 november 2014
410 kcal/portion
Lördag
150 g potatis
250 g blomkålsbuketter
ĵ dl mellanmjölk
salt och peppar
100 g skivad svamp
½ skivad purjolök
½ msk smör/olja
½ msk vitvinsvinäger
1 dl mellanmjölk
½ dl lätt-crème fraiche
½ msk ljus maizenaredning
½ msk hackad dragon
300 g torskfilé eller annan vit fisk
½ dl riven lagrad ost, max 12 %
10 flisade sötmandlar
Servera med: blandad sallad
Sätt ugnen på 220°. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Tillsätt blomkålen efter 7 minuter och koka 8 minuter till. Mixa snabbt med mjölk och smaka av med salt och peppar. Fräs svamp och purjo mjukt i matfett. Tillsätt vinäger som får koka in. Rör ner mjölk och crème fraiche, koka upp och tillsätt maizenaredningen och dragon. Låt såsen sjuda 23 minuter. Smaka av med salt och peppar. Salta fisken och placera den i en ugnssäker form. Spritsa eller klicka moset runtom och häll såsen över fisken. Strö över ost och mandel och baka mitt i ugnen ca 25 minuter.