Halloweenrecept
Halloweenpizza i långpanna
Ingredienser
Pizzadeg:
Jäst (färsk)50,0gram
Vatten3,5dl
Olivolja1,0msk
Salt1,0tsk
Vetemjöl7,0dl
Fyllning:
Pizzasås8,0msk
Hårdost (riven)
Salami
Paprika (röd-gul-grön)
Champinjoner (färska)
Olivolja
Salt & peppar
Tillagning (1 tim 30 min )
- Pizzadeg: Jämför grundrecept.
Lös upp jästen i fingervarmt vatten.
Tillsätt olivolja, salt och mjöl.
Blanda och knåda i cirka 10 minuter.
Låt degen jäsa i 30-60 minuter under duk.
Värm ugnen till 250°C.
- Pizza: Hacka skinka. Smörj en ugnplåt eller lägg på bakplåtspapper.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Kavla ut degen. Lägg den på ugnsplåten.
Bred på pizzasås och strö skinka över.
Riv rikligt med ost över.
- Figurer: Markera rinkar på degen.
Gör olika figurer av paprika, svamp, korv etc, alltefter vad fantasin tillåter.
Ringla lite olivolja över. Krydda.
- Grädda i ugn 10-20 minuter tills pizzan fått fin färg och kanten blivit knaprig.
Ta ut och stansa ut rundlar med matringar.
Svarta bläckfiskarmar med ruskigt god ostsås
Ingredienser
Bucatini (Barilla)250,0gram
Matlagningssoja0,5flaska
Crème fraiche2,0dl
Färskost (vitlök och örter)200,0gram
Gröna ärter (färska)200,0gram
Tillagning (15 min )
- Koka upp vatten och collorit i en kastrull. Salta vattnet. Koka pasta.
- Koka upp creme fraiche. Rör i färskost och ärtor. Servera.
Varulvstassar med blodpasta till halloween
Ingredienser
Kycklingfilé (utan skinn)4,0styck
Ägg1,0styck
Vetemjöl1,0dl
Ströbröd1,0dl
Oliver (svarta)8,0styck
Salt & peppar
Tillbehör:
Spagetti400,0gram
Karamellfärg
Smör
Tillagning (45 min )
- Pasta: Koka enligt anvisning på förpackn.
Tillsätt karamellfärg. Skölj av i durkslag.
Värm upp i kastrull med en klick smör.
- Kyckling: Sätt ugnen på 180°C.
Skär ut 4 fingar ur filéerna.
Tummen lite kortare och tjockare.
- Vispa upp ägg med gaffel i djup tallrik.
Häll ut mjöl på en tallrik och blanda med lite salt. Häll ströbröd på en annan tallrik.
Vänd kycklingen i mjöl, sedan i äggsmet och sist i ströbröd.
- Smöra en ugnssäker form eller ugnsplåt.
Lägg på "tassarna" och sätt in i ugnen i 15 minuter. Växla sedan om till grill och stek tills ytan är vackert ljusbrun.
- Halvera oliver och använd som naglar.
Avhuggna korvfingrar med röd sås
Ingredienser
Prinskorv12,0styck
Färskost (vitlök)2,0msk
Smördeg (rulle)1,0förp.
Paprika (röd)2,0styck
Ajvar Relish1,0dl
Vitlök2,0klyftor
Olivolja0,5dl
Honung2,0msk
Ägg1,0styck
Salt
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på grill 250°C.
- Dela paprikor. Lägg på smord plåt med skinnsidan upp. Sätt in i ugnen. Rosta tills de nästa är svarta i skinnet. Svalna och dra av skalet.
- Lägg vitlöksklyftor i en kastrull med olivoljan. Koka sakta i 5 minuter. Tillsätt paprika, ajvar, honung och koka upp. Mixa slät. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Rulla ut smördeg och kavla ut tunt. Skär i fyrkanter cirka 10x10 cm. Bred på tunt med färskost. Lägg på en prinskorv diagonalt på varje ark. Rulla ihop så att toppen på prinskorven syns i ena hörnet. Pensla med ägg.
- Lägg på plåt med skarven neråt. Sätt in i ugnen i ca 8-10 minuter.
- Servera på fat som plockmat med såsen i en skål bredvid.