Direktlänk till inlägg 25 oktober 2014
350 kcal/portion
Lördag
600 g grytbitar av lamm
1 msk rapsolja till stekning
salt och peppar
1 hackad vitlöksklyfta
1 kvist hackad rosmarin
1 litet lagerblad
2 msk tomatpuré
4 dl buljong
8–12 små steklökar
1 tsk smör
4 skivade mindre morötter, 250 g
½ tärnad liten kålrot, 250 g
2 msk mörk maizenaredning
2 dl frysta ärter eller sojabönor
Skär bort synligt fett från köttet och skär det i 2 cm stora tärningar. Bryn bitarna runtom i olja och lägg över i en gryta. Krydda med salt, peppar, vitlök, rosmarin, lagerblad och tomatpuré. Rör om och häll på buljongen. Koka upp och låt puttra under lock ca 1 timme. Bryn löken i smör. Lägg ner den + morot och kålrot och låt puttra 45 minuter till. Rör ner redningen och sjud 5 minuter till. Tillsätt ärterna och smaka av.
Psst: Ris eller potatis är gott till, men inte nödvändigt!