Direktlänk till inlägg 12 oktober 2014
346 kcal/portion
Söndag
150 g vit fiskfilé
1/2 tsk flytande margarin
1/2 purjolök eller 2–3 salladslökar
1/2 tsk salt
1 tsk pressad citron
1 krm timjan
1 schalottenlök
1 tsk flytande margarin
2 msk vitt vin
1/2 dl lagalätt ev. låglaktosalternativ
1 tsk fransk senap
Servera till:
100 g kokt, pressad potatis
100 g kokt broccoli
Lägg fisken i bitar på en bädd av strimlad purjolök i en lättsmord ugnssäker form. Salta, pressa över citronsaft och strö över timjan. Täck med folie och sätt in i 225° varm ugn ca 20 min tills fisken är vit och ogenomskinlig.
Fräs den finhackade löken i margarinet i en kastrull. Häll över vinet och låt koka tills bara någon tesked återstår. Tillsätt lagalätt och senap och koka upp. Häll såsen över fisken och servera med 100 g pressad kokt potatis och 100 g kokt broccoli.