Direktlänk till inlägg 9 oktober 2014
465 kcal/portion
Torsdag
½ burk Bagarens vetesurdeg, 75 g
¼ pkt jäst, ca 12 g
2 ½ dl kallt vatten
1 msk rapsolja
7 dl vetemjöl special
½ msk salt
Fyllning:
3 dl pizzasås
1 burk kronärtskockshjärtan, avrunna
2 dl riven lagrad ost, 17 %, 70 g
2 dl riven parmesanost, 60 g
1 strimlad paprika, röd och/eller gul
1 dl grovhackade nötter, t ex pistage- och hasselnötter
Garnera med: färsk oregano
Rör ihop surdegen med jäst och vatten. Tillsätt oljan och det mesta av mjölet. Knåda till en seg deg, helst i maskin 8-10 minuter. Tillsätt salt och knåda 2 minuter till. Tillsätt mer mjöl om degen känns kladdig. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur minst 2 timmar. Sätt ugnen på 240°. Häll upp degen på mjölat bord och dela i två delar. Kavla ut tunt och lägg på bakpappersklädda plåtar. Bred pizzasåsen på bottnarna. Skär kronärtskockshjärtanen i kvartar och lägg dem på pizzabottnarna. Strö över osten, paprikan och nötterna och grädda 10-15 minuter.
Psst: Degen kan göras kvällen innan och jäsa i kylskåpet.