Direktlänk till inlägg 8 oktober 2014
Mynta ger rätten en lite exotisk, frisk smak!
390 kcal/portion
Onsdag
250 g nötfärs, max 10 %
1 msk teriyakisås
1+1 msk hackad mynta
salt och peppar
½ msk rapsolja till stekning
¾ dl fullkornsbulgur
½ hackad gul lök
½ msk olivolja
1½ dl grönsaksbuljong
1 hackad tomat
2 msk hackad bladpersilja
½ msk pressad citron/lime
Servera med: blandad sallad
Blanda färsen med teriyakisås, 1 msk mynta, salt och peppar. Forma 6 små biffar och stek 2-3 minuter på varje sida i rapsolja. Fräs bulgur och lök i olivolja i en kastrull. Häll på buljongen och koka så många minuter som förpackningen anger. Blanda ner 1 msk mynta, tomat, persilja och citron- eller limesaft.