Direktlänk till inlägg 4 oktober 2014
485 kcal/portion
Lördag
Dressing:
1 lime, pressad
1 msk sesamolja
1 msk socker, gärna farin
1 msk soja, gärna tamari
½ tsk riven färsk ingefära
1 liten vitlöksklyfta, riven
½ röd chili, finhackad
60 g äggnudlar, ev. glutenfri pasta
½ röd paprika, strimlad
100 g svamp i bitar
½ purjolök, skivad
1 morot, skivad
½ msk rapsolja
150 g salmalax, strimlad
100 g kokt ekologisk scampi
Blanda allt till dressingen och rör tills sockret löst sig. Koka äggnudlarna. Fräs grönsakerna mjuka i rapsolja och blanda med de kokta nudlarna. Lägg lax och scampi ovanpå och häll över dressingen.
Tips: I stället för salmalax kan man använda färsk lax som fått frysa i 2 dygn. Scampin kan bytas mot räkor.