Direktlänk till inlägg 3 oktober 2014
400 kcal/portion
P37%
F25%
K38%
Fredag
300 g koljafilé eller annan vit fisk
salt och peppar
½ msk smör till stekning
Risotto:
50 g trattkantareller eller 2 dl torkade, 5 g
1 hackad schalottenlök
½ msk olivolja
1 dl arborioris
½ dl vitt vin
2½ dl grönsaksbuljong
½ dl riven parmesanost
Servera med: blandad sallad
Blötlägg torkade kantareller i vatten ca 10 minuter. Sila bort vattnet och fräs dem tillsammans med löken i olja, tillsätt riset och rör om 1 minut. Häll på vinet och koka tills det absorberats av riset. Koka upp buljongen och rör ner den, lite i taget under omrörning tills riset är kokt al dente. Blanda ner parmesanost. Krydda och stek fisken 2-3 minuter på var sida i smör.