Direktlänk till inlägg 2 oktober 2014
430 kcal/portion
P30%
F43%
K27%
Torsdag
˝ msk smör/olja
250 g skivad potatis
1 dl strimlad purjolök
salt, peppar, timjan
35+15 g chčvre eller fetaost
˝ dl mellanmjölk, ev. låglaktos
˝ dl matlagningsgrädde, ev. låglaktos
250 g lammrostbiff
1 tsk dijonsenap
Garnera med: timjan
Servera med: 100 g kokta haricots verts
Sätt ugnen på 225°. Smörj två portionsformar med lite av matfettet. Varva potatis och purjo i formarna, krydda och lägg lite ost mellan varven. Avsluta med potatis och ost. Häll på mjölk och grädde och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Dela köttet i två bitar och bulta ut dem till ca 1 cm tjocka biffar. Bred på senapen, krydda och lägg på resten av osten. Vik ihop och fäst eventuellt kanterna med tandpetare. Stek i resten av matfettet på båda sidor i ganska hög värme, ca 2 minuter på varje sida. Köttet ska helst vara lite rött i mitten.