Direktlänk till inlägg 30 september 2014
2 portioner
445 kcal/portion
P18%
F46%
K35%
Tisdag
1 skivad aubergine, ca 350 g
salt och peppar
1 msk vetemjöl
2 msk olivolja
2 dl färdig pastasås
1 dl strimlade basilikablad
¼ kula mozzarella, 30 g
30 g feta eller getost, max 26 %
1 skiva, 30 g surdegsbröd (helst dygnsgammalt)
2 msk hackad färsk timjan
1 liten skivad vitlöksklyfta
1 dl riven parmesanost, 30 g
Garnera med: basilika
Servera med: blandsallad och 2 bitar surdegsbröd ą 30 g
Sätt ugnen på 225°. Strö salt på aubergineskivorna och låt dem ligga och vätska av sig ca 30 minuter. Skölj och torka av, peppra och pudra med mjöl. Stek i olja på båda sidor. Lägg hälften av aubergineskivorna i botten av en ugnsfast form, täck med en del av tomatsåsen, basilikan, mozzarellan och getosten. Fyll på med resten av aubergine, sås, basilika och ost. Mixa det smulade brödet med timjan, vitlök och parmesanost och strö blandningen i formen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.