Direktlänk till inlägg 21 september 2014
400 kcal/portion
P 32%
F 32%
K 36%
Söndag
5 msk mathavre
200 g quornfilé
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
½ tärnad aubergine
½ tärnad paprika
½ msk rapsolja
2 dl konserverade körsbärstomater
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
1 tsk chilipulver
salt och peppar
75 g tärnad feta 10 %
½ dl riven ost 17 %
Servera med: blandad sallad
Sätt ugnen på 220°. Koka mathavre och lägg i en ugnsfast form. Lägg quornfiléerna ovanpå. Fräs lök, vitlök, aubergine och paprika i olja. Blanda ner körsbärstomater, tomatpuré och kryddor och låt puttra några minuter. Häll röran över och runtom quornfiléerna och strö på fetatärningar och riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.