Direktlänk till inlägg 15 september 2014
355 kcal/portion
Måndag
300 g blomkålsbuketter
1 purjolök, ca 150 g, skivad
1 vitlöksklyfta, skivad
˝ msk smör
5 dl grönsaksbuljong
˝ dl crčme fraiche, 34 %, ev. låglaktos
1 msk hackad bladpersilja
salt och peppar
1 msk finskuren gräslök
2 skivor fiberfranska, ev. glutenfria
2 tsk smör eller bregott
2 skivor rökt kalkon eller skinka
2 tomatskivor
30 g chčvre
Bryn grönsakerna i smör, häll på buljongen och koka tills blomkålen mjuknat, 7–8 min. Häll av men spara en del av buljongen. Mixa resten slätt, häll tillbaka buljongen, tillsätt crčme fraiche och persilja och koka upp. Salta, peppra och strö över gräslöken. Bred smör på brödet, lägg på skinka, tomat och ost. Kläm ihop och grilla i smörgåsgrill. Dela dubbelmackorna diagonalt och servera till soppan.
Tips: Har du ingen smörgåsgrill går det bra att grilla i 275° ugn.