Direktlänk till inlägg 13 september 2014
370 kcal/portion
P41%
F24%
K35%
Lördag
200 g små tvättade potatisar
200 g delade morötter
˝ msk olivolja
salt och peppar
salvia, rosmarin, timjan efter smak
1 bit flankstek, ca 300 g
1 tsk rapsolja
salt och peppar
˝ msk balsamvinäger
1 tsk kalv- eller viltfond
150 g bryt- eller vaxbönor
Servera med: blandad sallad
Sätt ugnen på 225°. Vänd runt rötterna med olja och kryddor. Baka i ugnen ca 20 minuter. Pensla köttet med olja, salt, peppra och grilla ca 3 minuter på var sida. Skvätt vinäger och fond över rötterna, rör runt och baka ca 5 minuter till. Värm bönorna. Skär köttet i tunna skivor tvärsöver fibrerna. Lägg upp tillsammans med potatisen på varma tallrikar. Späd med en gnutta vatten i potatispannan och häll skyn över köttet.
Psst: Flankstek är en styckningsdetalj som är både mör och smakrik. Fråga i butiken om de inte har den.