Direktlänk till inlägg 16 juni 2014
405 kcal/portion
P 22%
F 29%
K 49%
Måndag
3 skalade, klyftade nektariner
1 msk nyponskalsmjöl
1½ dl iskallt vatten
1½ dl vaniljyoghurt, 2 %, ev. låglaktos
1 passionsfrukt – innehållet
2 bitar surdegsbaguette ą 60 g, ev. glutenfritt alternativ
2 msk cream cheese, max 12 %
1 tsk fransk senap
50 g kallrökt skinka
50 g skivad lagrad ost, 17 %
1 skivad tomat
1 näve rucola och/eller vattenkrasse
½ skivad rödlök
svartpeppar
Mixa ihop allt utom passionsfrukten till smoothien och häll i 2 glas. Fördela passionskärnorna ovanpå. Bred brödet med cream cheese som blandats med senap. Fyll med övriga ingredienser. Mal över lite peppar.
Psst: Nyponskalsmjöl kryllar av antioxidanter och finns i vanliga butiker – be handlaren ta hem om de inte har.