Direktlänk till inlägg 13 juni 2014
Förföriskt god pastarätt där kycklingen kan bytas mot kalkon, griskött eller quorn
P40%
F22%
K38%
Fredag
120 g färsk pasta, ev. glutenfri
200 g hyvlad squash
250 g strimlad kyckling(lår)filé
10 hela salviablad
½ msk olivolja
1 hackad schalottenlök
½ dl torrt vitt vin
200 g konserverade körsbärstomater
1½ krm socker
salt och peppar
3 msk riven parmesanost
Servera med: blandsallad
Koka pastan tillsammans med squashen. Stek kyckling tillsammans med salviablad i lite av oljan, och häll över på en tallrik medan du gör tomatsåsen. Fräs löken genomskinlig i resten av oljan, tillsätt vinet och låt det mesta koka in. Blanda ner tomater, socker, salt och peppar och låt puttra 5-10 minuter. Blanda såsen med den avrunna pastan, kycklingen och det mesta av parmesanosten. Lägg upp i djupa tallrikar och strö över resten av osten.