Direktlänk till inlägg 11 juni 2014
Har du inte upptäckt citrongräset än är det dags. Det ger en härligt frisk och lite exotisk smak!
2 portioner
440 kcal/portion
P 27%
F 32%
K 41%
Onsdag
½ hackad gul lök
1 skivad vitlöksklyfta
5 cm hackat citrongräs (nedre, tjocka delen)
1 msk rapsolja
200 g quornbitar
300 g frysta wokgrönsaker
1 tsk sambal badjak
3 dl kallt, kokt fullkornsris
2 ägg
1 msk japansk soja
1 msk hackade korianderblad
Servera med: limeklyftor och korianderblad
Fräs lök, vitlök och citrongräs i olja. Tillsätt qournbitar, wokgrönsaker och sambal. Fräs/woka tills allt är tinat. Tillsätt riset och woka tills allt är riktigt varmt. Vispa upp äggen och rör ner så att de börjar stelna. Smaksätt med soja och koriander.
Psst: Sambal badjak kan ersättas med sambal oelek, som inte smakar lika rökigt.