Direktlänk till inlägg 7 mars 2014
440 kcal/portion
P-%
F-%
K-%
Fredag
300 g potatis i bitar
½ dl mellanmjölk, ev. låglaktos
1 äggula
1 msk pumpa- eller solrosfrön
1 strimlad salladslök
salt och peppar
1 msk strimlad basilika
25 g get- eller fetaost, max 22 %
2 fläskkotletter à 150 g
salt, peppar, salvia
½ msk smör till stekning
Servera med: 100 g kokta sockerärter och blandad sallad.
Sätt ugnen på 225°. Koka potatisen mjuk. Krossa den och blanda med mjölk. Rör ner äggula, frön, salladslök och kryddor. Fördela moset i 2 stora muffinsformar och smula över osten. Grädda mitt i ugnen cirka 15 min. Krydda köttet och stek i smör cirka 3 min på varje sida.
Psst: Använd gärna mandelpotatis eller annan mjölig sort.
*Dessert*
Mammas recept
200 kcal/portion
P8%
F22%
K70%
1 skivad färsk mango, 200 g
2 dl lätt vaniljglass
4 färdigköpta maränger
5 g riven mörk choklad
2 tsk hackade pistagenötter
Varva mango, glass och maränger i skålar. Strö över choklad och nötter
Psst: Chokladen kan smältas och ringlas över.