Direktlänk till inlägg 28 februari 2014
170 kcal/portion
P 34%
F 46%
K 20%
Fredag
400 g nötfärs, max 10 %
˝ msk rapsolja
1 hackad gul lök
1 påse taco kryddmix
1˝ dl vatten
1 dl majskorn
1 dl lätt-crčme fraiche
4 snackpaprikor
2 dl riven ost, 17 %
Sätt ugnen på 250°. Bryn färsen i olja, tillsätt löken och låt den fräsa mjuk. Tillsätt kryddmix och vatten. Låt puttra 5 minuter och blanda sen ner majskorn och crčme fraiche. Dela paprikorna på längden och ta bort frön och mellanväggar. Lägg dem i ugnssäker form och fyll med färsen. Strö osten över och gratinera lågt i ugnen ca 10 minuter.
Psst: Servera gärna med tortillachips
*Dessert*
6 portioner
90 kcal/portion
P3%
F19%
K78%
5 dl färdigköpt hallonsorbet
30 g mörk choklad
Garnera med: myntablad
Ställ in en liten bunke i frysen att bli kall. Smält chokladen i mikro eller vattenbad och låt svalna utan att stelna. Ta fram sorbeten ur frysen och låt den tina så att den blir hanterbar, ca 10 minuter. Häll över i den iskalla bunken. Kör sorbeten med elvisp på lägsta hastighet och häll ner chokladen i en stråle medan du låter vispen hastigt blanda till ett rippel. Ställ tillbaka i frysen tills det är dags att servera.