Direktlänk till inlägg 21 februari 2014
8 portioner
250 kcal/portion
P31%
F33%
K36%
Fredag
400 g finstrimlad kycklingfilé
½ msk rapsolja
1 hackad gul lök
1 strimlad paprika
1 burk kidneybönor, 230 g kokta
400 g krossade tomater
1 påse fajita kryddmix
100 g nachochips
2 dl riven ost, 17 %
Servera med: 1½ dl tacosås, 2 dm tärnad gurka, 4 tärnade tomater, 1½ dl gräddfil
Sätt ugnen på 250°. Bryn kycklingen i olja, tillsätt lök och paprika och låt fräsa mjukt. Blanda ner bönor, tomatkross och kryddmix och låt puttra några minuter. Lägg det mesta av nachochipsen i botten av en ugnssäker form. Häll färsen över och placera resten av chipsen som en kant runtom. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
Psst: Beräkna hela satsen för 6 portioner till middag – den ger då 335 kcal/portion eller för 4 portioner med 500 kcal/portion