Direktlänk till inlägg 3 februari 2014
2 portioner
335 kcal/portion
P 30%
F 43%
K 27%
Måndag
200 g grytbitar av nöt
½ msk rapsolja
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk paprikapulver
1 krm krossad kummin
1 msk tomatpuré
2 dl passerade tomater
3 dl vatten + 1 buljongtärning
100 g tärnad potatis
75 g tärnad morot
salt, svartpeppar och ev kajennpeppar
Garnera med: persilja
Servera med: 4 msk matyoghurt
Skär köttet i mindre tärningar. Hetta upp oljan i en gryta och bryn köttet tills det fått färg. Tillsätt lök, vitlök, kryddor och tomatpuré och låt det fräsa med ett par minuter. Häll i tomat och buljong och låt koka minst 15 minuter, men gärna uppemot en timme om tid finns. Lägg ner potatis och morötter och koka ca 15 minuter till. Smaka av med salt, peppar och eventuellt kajennpeppar.
Psst: Laga gärna dubbel sats och gör den dagen innan så att smakerna får mogna.