Direktlänk till inlägg 2 februari 2014
420 kcal/portion
P 31%
F 48%
K 21%
Söndag
150 g svartrötter
1 dl grönsaksbuljong
½ msk smör eller mjölkfritt alternativ
150 g morotsstavar
en knippa timjan
75 g sockerärter
1 tsk pressad citron
2 fjärilsskurna laxkotletter à 150 g
salt och citronpeppar
Servera med: citronklyftor
Skala och skär svartrötterna i ca 6 cm långa bitar. Lägg dem efter hand i kallt vatten. Koka upp buljong och smör och lägg ner morötter och svartrötter. Lägg på timjan och sjud under lock 7–8 minuter. Lägg ner sockerärterna och låt dem koka med ca 2 minuter. Lägg upp grönsakerna på varma tallrikar, smaka av kokspadet med några droppar citronsaft. Krydda och halstra laxfjärilarna ca 2 minuter på varje sida.
Psst: Om svartrötterna får vänta länge skalade kan man undvika att de mörknar genom att tillsätta 1 tsk potatismjöl i vattnet.