Direktlänk till inlägg 1 februari 2014
325 kcal/portion
P 48%
F 44%
K 8%
Lördag
250 g nymalet magert nötkött av innanlår eller biff
1 äggula
1 msk dijonsenap
2 msk finhackad rödlök
2 msk kapris
1 msk finhackad bladpersilja
˝ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
50 g forell-, sik- eller löjrom
100 g färsk svamp
˝ msk smör
50 g lättkokta haricots verts
100 g skivad squash
˝ msk rapsolja
2 msk flagad parmesanost
Garnera med: solrosskott
Blanda köttfärsen med äggula, senap, lök, kapris, persilja, salt och peppar. Forma två biffar, lägg upp på två tallrikar och toppa med en klick rom.
Fräs svampen i torr, het stekpanna. Låt vätskan koka in och tillsätt smöret. Stek svampen tills det knäpper i den och den har fått lite färg. Salta, peppra och blanda ned haricots verts. Stek squashen i olja ett par minuter på var sida. Lägg de varma tillbehören på tallrikarna och strö över parmesanost.